
* المقادير:
ــــــــــــــــــ
- بيضة مخفوقة. -
زيت عباد شمس للقلي. -
نصف كوب دقيق.
ملعقة كبيرة فلفل أحمر حار مطحون. -
ملعقتان كبيرتان كزبرة مطحونة. -
ملعقتان كبيرتان كمون مطحون. -
ملعقتان كبيرتان كاري. -
واحد كجم سمك فيليه. -
ملح وفلفل .-
أربع ملاعق كبيرة عصير ليمون.
* التحضير:-
ـــــــــــــــــــــــــــ
امزجي الدقيق مع الكمون والكزبرة والفلفل المطحون والكاري،
ثم اغسلي قطع السمك جيدا وتبليها بعصير الليمون والملح والفلفل. -
أضيفي إلى مزيج الدقيق حوالي ثلاثة أرباع كوب ماء والبيضة
وقلبي جيدا حتى يمتزج الخليط، واتركيه جانبا عشر دقائق. -
سخني الزيت جدا، ثم اغمسي السمك فى مزيج الدقيق حتى يغطى جيدا
وضعيه فى الزيت حتى يصبح لونه بني مائلا إلى الذهبي. -
جففي السمك باستخدام المناديل الكلينكس الخاصة بالمطبخ وقدميه فورا.
طب هاتي حتة يا مفترية
ReplyDeleteبحب السمك عاااااااااااااااااااااا
فيليه
بانيه
مارونج لاسية
صيادية
سنجاري
مشوي
عاااااااااااااااااااااااا
عاتي حته
آآآآآآآآآآآه يا ستيتة
ReplyDeleteتعليق ده ولا مينو
جوعتيني
أنا اللي هقول عاااااااااااااااا
لما تيجي اسكندرية الماريا بإذن الله هأكلك أحلى سمك
نورتيني بمرورك
الله الله الله لا وكمان هنا السمك اشكال واللوان
ReplyDeleteيعنى بالخلطة دى انا هبدع بقى
تسلم ايدك با قمر
ياااااااه على السمك وطعامته
ReplyDeleteاليوم كنت عاملة سمك بوري مشوي و طلع جووونان
وبحبك السمك الفيليه اووي
تسلم ايدك يا عسل
حبيبتي نونو
ReplyDeleteخليكي جدعه وحطيلنا أصناف خلطات السمك الياباني وطرق طهيها
أنا بحب التنويع في طرق الطهي وتجربة اللي بتقبله منها
تحياتي
نوارة اللي منوراني دايما
ReplyDeleteماشي يا عم الطباخ الرهيب
سمك بوري وسايباني من غير صينية
هههههههه
ومين سمعك بقى يا عاشقة الفيليه
أنا كنت مدمنة فيليه الهامور وقت إقامتي بالخليج
وكنت بستمتع بحلقة السمك أروح واشوف السمك وهو لسه طالع من المميه بيتنطط
آآآآآآآآآآآآه ياني يا نواره جوعتينييييييييي
في انتظارك دايما وعلى فكره حاولت أحط تعليق في موضوع الأناقة الرجالي مش نفع
كنت عايزه أقولك ابني بيشكرك وعايز مواضيع تاني عن أناقة الشباب
خالص مودتي وتحياتي
تسلم ايدك يا جميل
ReplyDeleteفكرة حلوة للسمك الفيليه
مع اني مش من انصار عمل اي انواع بحرية في البيت
علشان الحساسية اللي عندي
الا اني ممكن احتال علي ماما و اخليها تعملهولي لما اروح عندها
انا ساعات بعمله بالكورن فليكس
و ممكن برضه خلطة البهارات ديه مع الشوفان تكون جميلة برضه
و تخلي السمك مقرمش
طيب بما انك عندك مدونة مطبخة
فبعد اذنك انا هحطك في قائمة المدونات المطبخية الشقيقة عندي علي المدونة
علشان الناس تستفاد منك و من النصائح الجميلة اللي عندك
جزاك الله خيرا
و ربنا يجعله في ميزان حسناتك
مدونة مفيدة و متنوعة
ReplyDeleteمش ممكن
ReplyDeleteملكة الطهي مشرفاني في مدونتي المتواضعة؟
تعرفي يا موني إني من بعد مازرت مدونتك من أول موضوع صينية الفراخ بالكاري وأنا مكسوفة أحط أي موضوع هنا من جمال مدونتك وعماله أقول لأصحابي عليكي وأنصحهم بزيارتك
منهم ديدي اللي كتبتلك ايميلها دي بنت عمتي ولما قلتلها عنك جرت تشوف المدونة واستفادت كتير من الحشوات اللي انتي واصفاها
على العموم أنا سعيدة بتواجدك وتعليقك وطبعا يشرفني انك تضيفيني عندك
أحبك في الله
أختي المغربية الفاضلة
ReplyDeleteأهلا بيكي بس أنا مش فاهمه الاسم بالفرنسي لأن مدرستي كانت ألماني
ياريت تترجمي لينا اسمك وكمان تعرفينا بيكي أكتر في مدونتك لأني مش لاقيه بيانات عند خالص
شكرا لمرورك ودمتي سالمة إنتي وكل أخواتنا المغربيات