طريقة عمل الشاورما بالبيت احلى من المطعم وعلى ضمانتي
بإمكانك برضه تعمليها باللحم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقادير الدجاج والتتبيلة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
صدور دجاج الكميه الي تحتاجيها انتي وهنا أنا حطيت 6 صدور
نص كباية زيت زيتون
نص كاس عصير ليمون وادا يزيد افضل
بهار اسود او ابيض وفلفل احمر وملح
واذا تحبي حطي علبة زبادي

مقادير العجينة:
ـــــــــــــــــــــــــــــ
ثلاث كبايات دقيق
كوب وربع ماء
ملعقه كبيره بيكنج بودر
شوية ملح
ملعقه كبيره سكر
بيضه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقادير السلطة:
ـــــــــــــــــــــــــــ
خس مقطع شرائح صغيرة
طماطم مقطعة شرائح او مكعبات
مخلل خيار
صلصة طحينة وشطة
نوعية السلطة حسب الرغبة لكل منا

الـــــــــــطــريــقـــة:
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نتبل الدجاج بخلطة التتبيل( الزيت والليمون والبهارات والملح والزبادي
ونتركهم يوم كامل بالثلاجة حتى يتشربوا بنكهة الخلطة

نضع صدور الدجاج المتبلة في مقلاية تيفال لقليها مع زبدة كافية حتى يحمر لونها وليس المطلوب تمام النضج

ثم نقطع الدجاج إلى شرائح مستطيلة بعد التحمير الخفيف

طريقة عمل العجينة لإعداد الأرغفة:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نخلط الدقيق والملح والخميره والسكر والماء
نتركها ساعه كامله ونص حتى تختمر العجينة
المقدار ده يكفي 15 رغيف قسميها الى 15 كورة من العجين
نفرد كل قطعة من العجين الذي كورناه بالفراده او النشابة إلى أرغفة رقيقة
نتركها ساعه كامله ونص حتى تختمر العجينة
المقدار ده يكفي 15 رغيف قسميها الى 15 كورة من العجين
نفرد كل قطعة من العجين الذي كورناه بالفراده او النشابة إلى أرغفة رقيقة
شملوله
ReplyDeleteانا عندى طريقه للعيش
ان شاء الله ابقى اجيبها لك
وطبعا طريقه جميله
وكمان طريقة عرضك تفتح النفس ماشى
نعمله ونقولك على النتيجه
دمتى بخير وبود
إلحقينا بيها يا أم البنات
ReplyDeleteبصراحه أنا موضوع خبز العيش داخل المنزل عملته بنفسي مرة واحدة لما عملت حواوشي
وطلع رائع جدا الحقيقة
والعيش اللي مع الشاورما ده شفته قبل كده بيعملوه الهنود الصبح ويرشوا عليه سكر ناعم بس بيبقى أنشف من كده يعني بيسووه أكتر ف المقلايه على النار
لما تملي الشاورما قوليلي
وانا كمان هجربها بإذن الله
شكرا لمرورك العطر
لكي خالص مودتي
و..تــحــيـــاتـــي
شملوله هانم, حلو كتير البلوج بتاعك...يا ريت تنضمي للنادي بتاع البلوجرز العرب اسمه
ReplyDelete" وليمه" . ابعتي لي ايميل على عنواني , موجود في البروفايل في البلوج بتاعي,
عندنا مجموعه حلوه من البلوجرز العرب المهتمين بالطبخ و كلهم عندهم بلوجز طبخ حلوه كتير....راح نعمل تحدي للطبخ كل شهر و اول تحدي حيكون من الجزائر لوصفتين, لك الأختيار لوصفه منهم, بنحب تشاركينا فيه.
الشاورما بتجنن! شكرا
:)
أهلا ميمي
ReplyDeleteشكرا على زوقك واهتمامك بانضمامي ليكم
بس أنا مش قدكم انتم شطورات كتير ماشاء الله عليكم وأنا لسه مبتدئة
هبعتلك بإذن الله على إيميلك
خالص تحياتي
بجد انت ما شاء الله عليكي و على وصفاتك الحلوه...لسه بنستناكي تنضمي النا في نادي الوليمه...ما تستهينيش بكفائتك المطبخيه و بوصفاتك الحلوه و اللذيذه...كل اللي بدنا اياه انك تكوني مهتمه بالطبخ و عندك بلوج ألا اذا كنتي مشغوله كتير فأحنا بنتفهّم الوضع...و احنا في الوليمه ما بنحبش نضغط على حد :)
ReplyDeleteتحياتي لأحلى هانم في مصر
يا سمورة
ReplyDeleteأنا عندي بلوج وبحب الطبخ وبحب الستات اللي بيطبخوا ستات البيوت الحلوين
بس لما بشوف اللي بتعملوه بحس إني ولا حاجه
أنا جنبهم عصفورة بين النسور
ربنا يحميكم ويحرسكم
يعني إنتي شفتي شهيرة الخبيرة عاملة أكلات شكلها إيه؟
لا لا لا خليني من الشعب
مالي أنا ومال صفوف الملكات ؟
بس تعرفي يا سمورة أنا سعيدة بيكي وباهتمامك بانضمامي
ربنا يخليكي ليا حبيبتي
دمتي سالمة بحفظ الرحمن
بلوج رائع
ReplyDelete