
المقادير
ــــــــــــــــ
- بطاطس مسلوقة (الكمية وفق الرغبة)-
بطاطس مبشورة (غير مسلوقة)
للحشو:
ــــــــــــــــ
جبن موتزريلا مبشور.-
زعتر جاف.-
لبنة.-
ملح وفلفل.
الطريقة:
ـــــــــــــــــ
تهرس البطاطس المسلوقة مع البطاطس المبشورة جيدا حتى تندمج تماما.
- تخلط في وعاء آخر كل من اللبنة وجبن الموتزريلا والزعتر ويتبل الخليط بالملح والفلفل.
- يؤخذ كمية من الحشو، وتوضع داخل كرة من البطاطس المعدة سابقا، ثم تقفل من اعلى مثل الكرة.
- يكرر السابق حتى انتهاء الكمية.
- تقلى كرات البطاطس المحشوة في زيت غزير ساخن حتى يصبح لونها ذهبيا.
- ترفع من الزيت وتوضع على منشفة ورقية حتى تمتص الزيت الزائد،
وتقدم مع السلطة الخضراء
وبالهنا والشفا
افيدونا افادكم الله
ReplyDeleteهل الحشو ها يكون ماسك نفسه يعني واعرف اقفل عليه البطاطس
طيب ليه حطيتي بشر بطاطس نية في الخلطة؟ علشان تقرمش؟
معلش كمان سؤال يا اوختشي لما نحمرها مش ها يخرج الحشو في الزيت؟
افيدونا يا كفر يا بلد لأن الوصفة سهلة وشكلها طعمة
تحياتي
صح جدا البطاطس المبشورة مع المسلوقة هتخليها مقرمشة وطعمة علشان الجزء اللي كان مسلوق قبل كده
ReplyDeleteوالحشو مش هيخرج طبعا لأنك مش هتحطي كمية حشو كبيرة وكمان تخلي الحشو ماسك نفسه أصلا وخدي بالك علشان الموتزاريللا بتسيح وتتمدد بالسخونة ماتكتريش كمية الحشو في كل كورة بطاطس
تقفيل الكورة مهم جدا
الزيت لما يكون غزييير وسخن جدا جدا لا يمكن الكورة تتفتح منك
أي خدمات زورونا تجدوا ما يغذيكم
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ReplyDeleteلديدة جدا الوصفة دي أنا بمةت فيها بس أنا بزيد مع البطاطش البيض علاشان متسيحش في الزيت
هي مبتسيحش معاك؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
علاشان مش حط بيض
لا يا توتو مش بتسيح معايا علشان بحط كمية حشو بسيط وبقفلها كويس
ReplyDeleteلكن البيض برضه كويس لأنه بيزيد القيمة الغذائية وبيحسن أكيد في شكلها بعد التحمير
أنا عندي طريقة تانية للبطاطس هتعجبك قوي بس هكتبها الموضوع اللي جاي بإذن الله
طالما طلعتي من أكلة البطاطس زيي أنا وأولادي
دمتي سالمة إنتي وكل أهل المغرب
قولي لي انت شفتي الرد الاخير في موضوع السلطات ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ReplyDeleteعلى العموم أهل المغرب كلهم بيسلمو عليكي و بيستنو تشريفك للمملكة هههههههههههه
و اللع العرب كلهم بيموت فالبطاطس و لو كانت التلاجة مفهاش بطاطس مقدرش أطبخ أفضل محتار طول النهار و نا بفكر في حاجة مفهاش بطاطس شفتي الخيبة ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رابنا يسلمك يا قمر
أيوه يا توتو رديت في موضوع السلطات على أحدث رد ليكي روحي شوفيه
ReplyDeleteوالأهم بقى تشوفي الرد على الموضوع الفرنساوي
بالنسبة للبطاطس مش بتتحط في التلاجه يا هانم
فضحتينا في الأوساط المطبخية
البطاطس خارج التلاجه لو سمحتي
هسيبك بقى واروح أدرس فرنساوي
مواااااااااااااه
هههههههههههههه
ReplyDeleteبس هي عندي يدوب بتبات في التلاجة و تاني يوم
بتبقى دكرى فقط هههههههههه
أيوة يا قمورة أنا شفتو و رديت كمان و الله قعد زي الهبلة أضحك لوحدي
روحي و مالو مش عيب و لاحاجة أه أروح أنا كمان أخد فكرة على الانجليزي و الالماني
أيوه أنا شفت التعليق و رديت كمان
ReplyDeleteو الله خليتينا بضحك لوحدي زي الهبلة
ربنا يضحك سنك
بالنسبة للبطاطس هي بتبات ليلة و حدة بس في التلاجة و بعدين تصبح دكرى من الماضي
و مالو يا قمر روحى العلام مش عيب و أنا كمان أروح أخد فكرة على الانجليزي و الالماني كمان
مممممممموووووووووحححححح
أنا سعيدة إني خليتك تضحكي يا بنت المغرب الجميلة
ReplyDeleteوالله الضحك بقى غالي الأيام دي يا أختي الحبيبة
سعيدة لتواصلنا
وخدي إيميلي نتكلم أكتر وتعوضيني عن صاحبتي المغربية الجميلة حليمة
عرفتها لفترة طويلة وكنا بنحفظ قرءان مع بعض ونسمع لبعض على السكاي بي
وكانت بتعلمنا كلمات مغربي
يارب تكون بخير ويسعد أيامها
أهو تعوضيني عن غيابها
عندي نقص في الصاحبات المغربيات
إيميلي هو:
ـــــــــــــ
eegychamp@hotmail.com
دمتي سالمة بحفظ الرحمن
و الله ده شرف لية يا حبيبتي
ReplyDeleteحاضر ياقمر أعوضك معوضكيش ليه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ربنا يسمعك أخبار حلو على حليمة
أنا معنديش عنوان في hotmail
حفتح واحد و رسلك على طوووول
انا كمان من مدمني البطاطس يا جماعة
ReplyDeleteمتنسونيش في بطاطساية
هههههه
هههههههههه
ReplyDeleteأهلا بعضوة جديدة في رابطة البطاطساجيين
بصي بقى يا دودو إحنا ناخدها من قصيرها ونزق عجلنا على أمستردام عندهم هناك البطاطس زي العيش عندنا مهمة جداااااااااا
نورتيني بمرورك
مسلوقة
ReplyDeleteمتحمرة
صنية
اى بطاطس انا معاكى
انا بعمل بطاطس شبة دى بس الحشو لحمة مفرومة
والبقدونش والموتزاريلا مرشوشين فوقهم وبدخلهم الفرن بعد كدا
هبقى اجرب الطريقة دى زى ما هى كدا
بس هو الزعتر الجاف مش ممكن يستبدل بحاجة
او يتلغى
:(
تقبلى مرورى
تعالي جنب ماما المصرية يا حبيبتي يا بطاطساجية
ReplyDeleteبصي يا نونو الطبخ مزاج تبليها براحتك وانا قريب بإذن الله هعرفكم طريقة اجمل من دي
اصبري بس علشان انا اليومين دول مكعبله
على فكرة أنا رديت على موضوعك بتاع التاج ومش لاقيه الرد إنتي افتكرتيه بطاطس وأكلتيه؟
موااااااه
انا عادي مش بحبها اوي يعني
ReplyDeleteببقي نفسي اجرب كل الاكلات الجميلة دي
لكن جوزي مش بيتقبل الاكلات الجديدة وبيمنعني اعمل حاجة بيقولي هتعقدي تجربي عليي
هيشلني :(
تسلم ايدك ياجميل
وحشاني وعاوزة ارغي معك بس مش بشوفك عالايميل
وانا كمان مش بفتحه كتير
:)
امووووووواه
ربنا يخليكي لينا ياعسل
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ReplyDeleteيسلموووووووووووووو
بجد اكله خفيفه ولطيفه
وانا بصراحه
بمووووت بالجبنه
واي شي في جبنه بحبوا
تسم ايدك
تحيـــــتاتي
هييييييييييييه انا كمان بطاطساجيه
ReplyDeleteبس هي الأكله دي نظامها ايه في السعرات الحرارية يا خالتو لسه مشواري طويييييييييل في الريجيم عاااااااا
وكمان البطاطس اللي بنستخدمها بتكون بيبي بطاطس ولا بطاطس كبيرة ولا ايه
نوارايه حبيبتي
ReplyDeleteماينفعش تفضلوا تاكلوا نفس الأكل
في يوم كده تعملي لجوزك الأكل العادي وجنبه صنف جديد لو عجبه تضيفيه للقائمة بتاعتكم
هكتبلك إيميلي تاني ولما تبعتيلي دعوة قوليلي إنك نوارة علشان أنا برفض أي إيميل مش بعرف صاحبته
eegychamp@hotmail.com
مواهين وحضن كبير
إيمان روحي
ReplyDeleteدي أول مرة تنوريني في إحدى مدوناتي
أنا زرتك وقريت البروفايل بتاعك لقيتك كتكوتة خالص
ولما عرفت إنك فلسطينية حبيتك طبعا فوووورا
أنا أضفت مدونتك في اتنين من مدوناتي علشان أقدر أتابع مواضيعك
أوعي تكون زيارتك دي مرة وخلاص عايزة أشوفك دايما وإيميلي هتلاقيه في ردي على تعليق نوارة بس عرفيني إنك أيمان روحي علشان أضيفك عندي على الماسنجر
أحبك في الله
حبيبة خالتو البطاطساجية
ReplyDeleteيؤسوووووفني أقولك إن مالكيش بطاطس خالص علشان الدايت
بس فيه أنواع دايت بتسمح ببطاطساية صغنتوتة نونو خالص مشوية
غير كده باردونيه موا
قلبي معاكي والله يا محرومة من البطاطس
عااااااااااااااااااااا
ممممممممممم
ReplyDeleteطعمه اوى
جوعتينى ربنا يسامحك
شامه يا اوختشى ريحتها من غير ما ابدا فى عمايلها
يكونشى الصوت اللى سمعاه ده .. صوصوة معدتى .. ؟؟
ربنا يكرمك
اكلاتك ليها نكهة عاليه جدا
من قبل ما ابدأ اعملها بحس انى شماها
تقبلى مرورى
وصحتين وهنا ياااارب
ملكة بحجابى
أهلا يا ملوكة
ReplyDeleteإعمليها وعلى ضمانتي
بس المهم ماتكونيش كلبوظة لأن الصنف ده بيكلبظ ويربرب
إنتظري الصنف القادم بطاطس برضه بس تحححححفة
نورتيني بمرورك