Friday 15 May 2009

كرات البطاطس


المقادير

ــــــــــــــــ

- بطاطس مسلوقة (الكمية وفق الرغبة)-

بطاطس مبشورة (غير مسلوقة)


للحشو:

ــــــــــــــــ

جبن موتزريلا مبشور.-

زعتر جاف.-

لبنة.-

ملح وفلفل.


الطريقة:

ـــــــــــــــــ

تهرس البطاطس المسلوقة مع البطاطس المبشورة جيدا حتى تندمج تماما.

- تخلط في وعاء آخر كل من اللبنة وجبن الموتزريلا والزعتر ويتبل الخليط بالملح والفلفل.

- يؤخذ كمية من الحشو، وتوضع داخل كرة من البطاطس المعدة سابقا، ثم تقفل من اعلى مثل الكرة.

- يكرر السابق حتى انتهاء الكمية.

- تقلى كرات البطاطس المحشوة في زيت غزير ساخن حتى يصبح لونها ذهبيا.

- ترفع من الزيت وتوضع على منشفة ورقية حتى تمتص الزيت الزائد،

وتقدم مع السلطة الخضراء


وبالهنا والشفا

22 comments:

  1. افيدونا افادكم الله

    هل الحشو ها يكون ماسك نفسه يعني واعرف اقفل عليه البطاطس

    طيب ليه حطيتي بشر بطاطس نية في الخلطة؟ علشان تقرمش؟

    معلش كمان سؤال يا اوختشي لما نحمرها مش ها يخرج الحشو في الزيت؟

    افيدونا يا كفر يا بلد لأن الوصفة سهلة وشكلها طعمة

    تحياتي

    ReplyDelete
  2. صح جدا البطاطس المبشورة مع المسلوقة هتخليها مقرمشة وطعمة علشان الجزء اللي كان مسلوق قبل كده

    والحشو مش هيخرج طبعا لأنك مش هتحطي كمية حشو كبيرة وكمان تخلي الحشو ماسك نفسه أصلا وخدي بالك علشان الموتزاريللا بتسيح وتتمدد بالسخونة ماتكتريش كمية الحشو في كل كورة بطاطس

    تقفيل الكورة مهم جدا

    الزيت لما يكون غزييير وسخن جدا جدا لا يمكن الكورة تتفتح منك

    أي خدمات زورونا تجدوا ما يغذيكم

    ReplyDelete
  3. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    لديدة جدا الوصفة دي أنا بمةت فيها بس أنا بزيد مع البطاطش البيض علاشان متسيحش في الزيت
    هي مبتسيحش معاك؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    علاشان مش حط بيض

    ReplyDelete
  4. لا يا توتو مش بتسيح معايا علشان بحط كمية حشو بسيط وبقفلها كويس

    لكن البيض برضه كويس لأنه بيزيد القيمة الغذائية وبيحسن أكيد في شكلها بعد التحمير

    أنا عندي طريقة تانية للبطاطس هتعجبك قوي بس هكتبها الموضوع اللي جاي بإذن الله

    طالما طلعتي من أكلة البطاطس زيي أنا وأولادي

    دمتي سالمة إنتي وكل أهل المغرب

    ReplyDelete
  5. قولي لي انت شفتي الرد الاخير في موضوع السلطات ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    على العموم أهل المغرب كلهم بيسلمو عليكي و بيستنو تشريفك للمملكة هههههههههههه
    و اللع العرب كلهم بيموت فالبطاطس و لو كانت التلاجة مفهاش بطاطس مقدرش أطبخ أفضل محتار طول النهار و نا بفكر في حاجة مفهاش بطاطس شفتي الخيبة ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    رابنا يسلمك يا قمر

    ReplyDelete
  6. أيوه يا توتو رديت في موضوع السلطات على أحدث رد ليكي روحي شوفيه

    والأهم بقى تشوفي الرد على الموضوع الفرنساوي

    بالنسبة للبطاطس مش بتتحط في التلاجه يا هانم

    فضحتينا في الأوساط المطبخية

    البطاطس خارج التلاجه لو سمحتي

    هسيبك بقى واروح أدرس فرنساوي

    مواااااااااااااه

    ReplyDelete
  7. هههههههههههههه
    بس هي عندي يدوب بتبات في التلاجة و تاني يوم
    بتبقى دكرى فقط هههههههههه
    أيوة يا قمورة أنا شفتو و رديت كمان و الله قعد زي الهبلة أضحك لوحدي
    روحي و مالو مش عيب و لاحاجة أه أروح أنا كمان أخد فكرة على الانجليزي و الالماني

    ReplyDelete
  8. أيوه أنا شفت التعليق و رديت كمان
    و الله خليتينا بضحك لوحدي زي الهبلة
    ربنا يضحك سنك
    بالنسبة للبطاطس هي بتبات ليلة و حدة بس في التلاجة و بعدين تصبح دكرى من الماضي
    و مالو يا قمر روحى العلام مش عيب و أنا كمان أروح أخد فكرة على الانجليزي و الالماني كمان
    مممممممموووووووووحححححح

    ReplyDelete
  9. أنا سعيدة إني خليتك تضحكي يا بنت المغرب الجميلة

    والله الضحك بقى غالي الأيام دي يا أختي الحبيبة

    سعيدة لتواصلنا

    وخدي إيميلي نتكلم أكتر وتعوضيني عن صاحبتي المغربية الجميلة حليمة

    عرفتها لفترة طويلة وكنا بنحفظ قرءان مع بعض ونسمع لبعض على السكاي بي

    وكانت بتعلمنا كلمات مغربي

    يارب تكون بخير ويسعد أيامها

    أهو تعوضيني عن غيابها

    عندي نقص في الصاحبات المغربيات

    إيميلي هو:
    ـــــــــــــ
    eegychamp@hotmail.com

    دمتي سالمة بحفظ الرحمن

    ReplyDelete
  10. و الله ده شرف لية يا حبيبتي
    حاضر ياقمر أعوضك معوضكيش ليه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ربنا يسمعك أخبار حلو على حليمة
    أنا معنديش عنوان في hotmail
    حفتح واحد و رسلك على طوووول

    ReplyDelete
  11. انا كمان من مدمني البطاطس يا جماعة
    متنسونيش في بطاطساية
    هههههه

    ReplyDelete
  12. هههههههههه

    أهلا بعضوة جديدة في رابطة البطاطساجيين

    بصي بقى يا دودو إحنا ناخدها من قصيرها ونزق عجلنا على أمستردام عندهم هناك البطاطس زي العيش عندنا مهمة جداااااااااا

    نورتيني بمرورك

    ReplyDelete
  13. مسلوقة
    متحمرة
    صنية
    اى بطاطس انا معاكى

    انا بعمل بطاطس شبة دى بس الحشو لحمة مفرومة
    والبقدونش والموتزاريلا مرشوشين فوقهم وبدخلهم الفرن بعد كدا

    هبقى اجرب الطريقة دى زى ما هى كدا
    بس هو الزعتر الجاف مش ممكن يستبدل بحاجة
    او يتلغى
    :(

    تقبلى مرورى

    ReplyDelete
  14. تعالي جنب ماما المصرية يا حبيبتي يا بطاطساجية

    بصي يا نونو الطبخ مزاج تبليها براحتك وانا قريب بإذن الله هعرفكم طريقة اجمل من دي

    اصبري بس علشان انا اليومين دول مكعبله

    على فكرة أنا رديت على موضوعك بتاع التاج ومش لاقيه الرد إنتي افتكرتيه بطاطس وأكلتيه؟

    موااااااه

    ReplyDelete
  15. انا عادي مش بحبها اوي يعني

    ببقي نفسي اجرب كل الاكلات الجميلة دي

    لكن جوزي مش بيتقبل الاكلات الجديدة وبيمنعني اعمل حاجة بيقولي هتعقدي تجربي عليي

    هيشلني :(

    تسلم ايدك ياجميل

    وحشاني وعاوزة ارغي معك بس مش بشوفك عالايميل

    وانا كمان مش بفتحه كتير

    :)

    امووووووواه

    ربنا يخليكي لينا ياعسل

    ReplyDelete
  16. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    يسلموووووووووووووو
    بجد اكله خفيفه ولطيفه
    وانا بصراحه
    بمووووت بالجبنه
    واي شي في جبنه بحبوا
    تسم ايدك
    تحيـــــتاتي

    ReplyDelete
  17. هييييييييييييه انا كمان بطاطساجيه

    بس هي الأكله دي نظامها ايه في السعرات الحرارية يا خالتو لسه مشواري طويييييييييل في الريجيم عاااااااا

    وكمان البطاطس اللي بنستخدمها بتكون بيبي بطاطس ولا بطاطس كبيرة ولا ايه

    ReplyDelete
  18. نوارايه حبيبتي

    ماينفعش تفضلوا تاكلوا نفس الأكل

    في يوم كده تعملي لجوزك الأكل العادي وجنبه صنف جديد لو عجبه تضيفيه للقائمة بتاعتكم

    هكتبلك إيميلي تاني ولما تبعتيلي دعوة قوليلي إنك نوارة علشان أنا برفض أي إيميل مش بعرف صاحبته

    eegychamp@hotmail.com

    مواهين وحضن كبير

    ReplyDelete
  19. إيمان روحي

    دي أول مرة تنوريني في إحدى مدوناتي

    أنا زرتك وقريت البروفايل بتاعك لقيتك كتكوتة خالص

    ولما عرفت إنك فلسطينية حبيتك طبعا فوووورا

    أنا أضفت مدونتك في اتنين من مدوناتي علشان أقدر أتابع مواضيعك

    أوعي تكون زيارتك دي مرة وخلاص عايزة أشوفك دايما وإيميلي هتلاقيه في ردي على تعليق نوارة بس عرفيني إنك أيمان روحي علشان أضيفك عندي على الماسنجر

    أحبك في الله

    ReplyDelete
  20. حبيبة خالتو البطاطساجية

    يؤسوووووفني أقولك إن مالكيش بطاطس خالص علشان الدايت

    بس فيه أنواع دايت بتسمح ببطاطساية صغنتوتة نونو خالص مشوية

    غير كده باردونيه موا

    قلبي معاكي والله يا محرومة من البطاطس

    عااااااااااااااااااااا

    ReplyDelete
  21. ممممممممممم
    طعمه اوى
    جوعتينى ربنا يسامحك
    شامه يا اوختشى ريحتها من غير ما ابدا فى عمايلها
    يكونشى الصوت اللى سمعاه ده .. صوصوة معدتى .. ؟؟
    ربنا يكرمك
    اكلاتك ليها نكهة عاليه جدا
    من قبل ما ابدأ اعملها بحس انى شماها

    تقبلى مرورى
    وصحتين وهنا ياااارب
    ملكة بحجابى

    ReplyDelete
  22. أهلا يا ملوكة

    إعمليها وعلى ضمانتي

    بس المهم ماتكونيش كلبوظة لأن الصنف ده بيكلبظ ويربرب

    إنتظري الصنف القادم بطاطس برضه بس تحححححفة

    نورتيني بمرورك

    ReplyDelete